ComboBasPraat 2

ComboBasPraat2

Hieronder volgt de tweede bijdrage van Wim en Bas.

Geniet ervan!!

 

Op naar de herfst.  Sinds ons laatste praatje is de komkommertijd pas goed begonnen. Schoolvakanties, prachtig tot gloepend heet zomerweer, en toch zijn er intussen wat besluiten gevallen.

Een heel belangrijke is het laten vervallen van ons shantyfestival “Zingen aan de Rotte”, omdat er te weinig koren zich gemeld hadden voor deelname. Jammer, hopelijk kan deze traditie volgend jaar weer opgevat worden, want – dat wist u niet – Bas en ik zijn dol op tradities.

Belangrijk nieuws was, dat de datum voor onze ViswijvenThuisDag (VTD) werd vastgesteld op 8 maart 2020, let op ACHT MAART TWINTIGTWINTIG. (Even wennen, hè? Je denkt, na tweeduizendnegentien komt tweeduizendtwintig, maar nee, je schijnt twintigtwintig te moeten zeggen net zoals het in de vorige eeuw gebruikelijk was, negentientien, negentientwintig, enzovoorts)

Nog even – heel Nederlands – over het weer. De eerste repetitie van Sootjevisch na de zomervakantie was op 28 augustus in Dorpshuis Swanla, waar de vakantietijd was benut voor wat bouwkundige verbeteringen, waaronder de airconditioning.

Omdat het buiten nog steeds lekker warm was kwamen de viswijffies allemaal in luchtige kleding op de repetitie. En wat was het geval? De airco werkte en stond afgesteld op BRRRRR.  “ Koud hè? “

Op deze avond zou er bijgepraat worden over de stand van de “musical”, maar er was ook nog vakantie, dus vele afwezigen.

Madeleine, onze dirigente, heeft dit alles ook niet meegemaakt, die was nog met vakantie, en zou daarna trouwens nog wel even wegblijven, tot na … hieperdepiep!! .. Zoon Bram ter wereld kwam. (en dat rijmt)

Er waren er niet veel. Optredens, bedoel ik, maar de laatste, de kaasmarkt en de cruise-optredens hadden een behóórlijk hoog leukgehalte. Het allerlaatste cruise-optreden voor de “Explorer of the Sea” was wel héél apart. Er was (om elf uur) namelijk geen schip. Dat had vertraging – kan gebeuren – en kwam pas tegen twaalf uur voor de kant, en toen – na nog een laatste liedje – moest ons relatief kleine koortje inpakken, want degenen die wel meegegaan waren hadden zo hun eigen afspraken voor die dag. Vanaf een uur of elf hebben we tot groot genoegen van standhouders, stewards, en nog wat geüniformeerden, maar voor het overige een lege hal, toch nog een gezellige performance gegeven. Heel apart, zoals gezegd, want de aankomst/vertrekhal van de Cruiseterminal is een heel unieke heb ik me laten vertellen, want hij bestaat eigenlijk uit 3 afzonderlijke gigantische ruimtes, waarin de akoestiek van ons onversterkte koortje en combootje toch uitstekend klonk; zelfs beter dat van andere shantykoren, die met groot materieel aanrukten en daarmee een brij aan herrie veroorzaakten, zo zei men alom.

Een ander bijzonder  “ optreden “  was het verassings-optreden in het donker in ca. 6 m2 tuin in Waddinxveen voor Roel, onze 60-jarige “ knoppenman “ .

Zelf heb ik in de paar weken die we met vakantie in Drenthe verbleven en ook wel thuis aan de schetsontwerpen voor de  “ musical “  gewerkt en per e-mail gedistribueerd naar wat ik het “musicalforum” van meedenkers heb genoemd. Omdat deze laatsten – allen met vakantie –  pas begin oktober weer present waren was 16 oktober  de eerste repetitieavond waarop we met de ontwerpen aan de slag konden, en laat nu net Madeleine die avond zich niet goed voelen. Onze regisseuse – Anne Sytsema, heeft – samen met Hans Sytsema, haar man en onze tekstschrijver/adviseur – het koor op voortreffelijke wijze bijgepraat en zodoende een uiterst nuttige en gezellige eerste repetitie van de

“ musical “  verzorgd.

Hoe vindt u onze nieuwe website, overigens?  De sootjevischers zij er nog niet overdreven enthousiast over,  Onwennigheid, kinderziektes en dat soort zaken zijn er nog, en die gaan opgelost worden. Toch? Houd moed.

En zo zijn we in de herfst beland. Voorlopig geen optredens op de agenda… dan maar hard werken aan de VTD. Weet u het nog? 8 maart 2020!! U hoort nog van ons.